Uleiurile esenţiale, sau cu alte cuvinte acele extracte de plante folosite în aromaterapie, sunt indicate în diverse terapii, cum este cea anticelulitică, de hidratare sau de regenerare. De asemenea, cum probabil aţi mai auzit, acestea ne pot proteja de diverse boli şi chiar şi de răceli.
De fapt, uleiurile esenţiale acţionează prin inducerea unei stări de bine, de relaxare, pătrund în subconştient şi acţionează acolo foarte bine.
La momentul actual întâlnim pe piaţă o mulţime de uleiuri esenţiale, fiecare cu o mulţime de beneficii. Unul dintre cele mai populare este uleiul de lavandă care este un ajutor de nădejde împotriva stresului. Pe lângă asta, un ulei de lavanda este ideal în aromaterapie deoarece este un adjuvant excelent pentru somn şi are un parfum natural foarte apreciat. De asemenea, este foarte bun regenerant pentru piele.
Sursa imagine: forbalance.ro
Cuprins
Uleiuri esențiale pure 100%
Pentru a face cea mai bună alegere, optează pentru uleiuri esențiale pure 100%.
Înainte de achiziţionare citeşte cu atenţie eticheta pentru a alege un produs de calitate. Spre exemplu, există câteva denumiri care indică faptul ca uleiul nu este 100% pur: ulei esenţial cu vitamine, bogat în ulei esenţial, amestec conţinând ulei esenţial pur, ulei pe bază de plante, extract din plante întregi.
O altă recomandare este să cumperi separat uleiurile esenţiale, mai degrabă decât amestecuri. Astfe, vei putea controla cantitatea de dilutie de care ai nevoie şi poţi regla intensitatea aromei.
Mai ţine minte şi ca uleiul esenţial pur are un termen de valabilitate mai extins decât cel diluat.
Uleiuri esenţiale – Exemple şi întrebuinţări
Uleiul esenţial de mentă este, la fel ca şi cel de lavandă unul dintre cele mai vândute şi folosite uleiuri esenţiale. Acesta este utilizat în aromaterapie, deoarece induce o stare de bine. De asemenea, are beneficii antioxidante, puternice şi poate fi folosit în cosmetică pentru curăţarea în mod natural a acneei. Câteva picături de ulei de mentă adăugate în şamponul sau balsamul de păr vor revigora pielea şi vor trezi simţurile. Acest ulei stimulează şi creşterea părului.
Uleiul esenţial de eucalipt este unul dintre acele uleiuri care are o mare importanţă în domeniul aromaterapiei. Acesta are proprietăţi antibacteriene şi antimicrobiene, motiv pentru care de cele mai multe ori este utilizat foarte des în săpunuri, deodorante, loţiuni, parfumuri şi alte produse de igienă personală.
Uleiul esenţial de portocale are proprietăţi antiseptice, este uşor sedativ şi se foloseşte cu mare succes în aromaterapie. Este uleiul perfect pentru serile reci de iarnă, deoarece creează o atmosferă caldă şi alungă plictiseala.
Uleiul esenţial de patchouli are o aromă exotică şi se spună că de câteva mii de ani se folosește în scopuri magice. Tu îl poţi folosi pe post de ulei de masaj, deoarece are efect anticelulitic şi creşte elasticitatea pielii. În cosmetică, acest ulei este potrivit pentru îngrijirea pielii îmbătrânite, uscate şi fragile. Este ideal pentru tenul mixt, gras, acneic sau cu probleme.
Sursa imagine: forbalance.ro
Dacă și tu găseşti uleiurile esenţiale ca fiind folositoare, alege-ţi preferatul din colecţia noastră!