Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Trusoul de botez este probabil primul lucru la care se gândește o viitoare nașă. Prin tradiție, nașa este cea care alege și cumpără trusoul de botez, însă se întâmplă des ca și părinții să dorească să îl achiziționeze.

Ce este un trusou de botez și ce conține

Trusoul de botez este unul din elementele esențiale pentru botez, conținând astfel toate cele necesare pentru desfășurarea slujbei.

De la trusouri tradiționale, la celemai moderne, nașii aleg varianta care le place cel mai mult, desigur după ce s-au consultat cu părinții viitorului fin sau finuță.

Un trusou tradițional conține obligatoriu:

  • un prosop mic și un săpun pentru preot
  • un prosop mare pentru bebe
  • pânza de mir și fașa sau panglica
  • o sticluță în care se va pune uleiul sfințit.

Cele moderne pot conține și mici jucării personalizate, bijuterii sau alte accesorii pentru micuți. Este important ca să aveți și o cutie mică pentru a pune șuvița mică de păr pe care o va tăia preotul. Se poate folosi o cutie simplă de bijuterii, dar există și multe modele special concepute pentru a păstra ca amintirea acea primă șuviță.

Cum se alege trusoul

Trusoul se alege în funcție de sexul copilului, și aici ne refeim mai mult la culoare și alte elemente decorative, și în funcție de tematică. Dacă părinții doresc un botez tradițional, atunci un trusou cu elemente tradiționale este cea mai bună opțiune. Dacă în schimb familia vrea ceva discret, elegant, adaptat zilelor noastre, atunci un trusou simplu, fără prea multe decorațiuni este alegerea potrivită. Culoril epreferate sunt cele neutre precum alb, bej sau galben, însă pentru băieți cel mai des se aleg trusouri albastre iar pentru fete cele roz.

Tradiția spune că pe lângă  trusou, nașii pregătesc și o nouă ținută completă pentru finul sau finuța lor. După taina botezului, bebelușul este îmbrăcat în haine noi. De la ciorăpei, bluză, pantaloni, jachetă, sau rochiță de botez după caz, până la căciuliță sau bentiță, toate trebuie să fie noi.

De cele mai multe ori nașii se sfătuiesc cu părinții în privința hainelor de botez, dar este recomandat să se opteze pentru modele simple, materiale naturale și croili comode care să faciliteze și îmbrăcatul imediat după slujbă.

Bijuterii pentru nou născuți

Încă se mai poartă ideea de a dăruii o mică bijuterie noului nascut. Sub forma unui lanț sau brățară, poate chiar cercei dacă este vorba de o fetiță, aceste bijuterii rămân ca și o amintire de valoare pe care copilul o poate purta mai târziu, dar de cele mai multe ori este cumpărat doar în semn de simbol.

 

 

 

 

Exploreaza online Trusou Botez

0 articole din care poti alege produsul care ti se potriveste.

Bine ai venit în universul modei sofisticate, unde colecția noastră exclusivă cu articole Trusou Botez te invită să explorezi eleganța în fiecare cusătură. Descoperă 0 piese, fiecare reprezentând un rafinament al designului și al materialelor. Brandul este sinonim cu moda de calitate și stil atemporal.

Fabricate din materiale premium piesele afisate pe StylishCircle îți vor oferi un confort de neegalat și vor sublinia eleganța ta naturală. În marketplace-ul nostru online, experimentează plăcerea shopping-ului și transformă-ți garderoba cu cele mai recente trenduri. Redescoperă bucuria modei și expresia personalității tale prin fiecare articol distinct.

Descoperă lumea fascinantă a modei în confortul casei tale. StylishCircle este destinația ta online pentru o experiență de shopping simpla și convenabilă. Cu doar câteva clicuri, intri într-un univers plin de stil, unde colecțiile noastre de ultimă generație așteaptă să-ți transforme garderoba. Fie că îți dorești o rochie sofisticată pentru ocaziile speciale sau piese versatile pentru stilul de zi cu zi, gama noastră diversificată acoperă toate gusturile. Rasfoieste online Trusou Botez pentru o experiență plăcută și lipsită de griji.