Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Când vine vorba de copilași, cel mai des se caută haine de nou născuți.

Fie că vorbim de viitorii părinți, bunici sau chiar prieteni de familie care doresc să facă un mic cadou pentru ce mici, hainele de nou născuți sunt mai mereu prima variantă. Pe lângă faptul că sunt extrem de utile, hăinuțele pentru cei mici sunt și absolut adorabile.

De ce nou născuții nu au niciodată prea multe haine

Se spune des că cei mici nu au nevoie de prea multe haine, însă realitatea este cu totul alta. Pe lângă faptul că acestea se murdăresc des, de multe ori petele nici nu se curăță oricât ar încerca mămicile să le salveze. În plus, în primele luni de viață copii cresc extrem de repede, iar hainele rămîn repede mici. Ceea ce înseamnă că un rînd două de haine în plus, nu strică mai ales dacă sunt mărimi diferite.

Salopetele fie ele cu mânecă scurtă sau chiar cu mânecă lungă sunt preferate ca și haine pentru nou născuți deoarece sunt practice și comode pentru cei mici. Cele mai căutate sunt salopetele petrecute pentru ca se îmbracă ușor fiind ideale pentru bebelușii cei mai mici care abia își țin capul.

Cum alegem hainele pentru nou născuți

Alegerea hainelor pentru nou născuți se face destul de ușor dacă sunt luate în considerare câteva aspecte importante.

  • Mărimea
  • Materialul
  • Culoarea
  • Tipul de haine

Mărimea trebuie să fie cât de cât potrivită, sau măcar puțin mai mare de cât estimați că ar putea avea bebelușul. De obicei copii nou născuți au dimensiuni de 40-56 de cm, însă dacă este vorba de cadou, este de preferat să se întrebe părinții ce mărime poartă copilașul.

Nou născuții sunt destul de sensibili la mediul înconjurător, mulți dezvoltând diverse alergii la mâncare și țesături, din acest motiv este foarte important ca materialele care intră în contact cu pielea bebelușilor să fie din fibre naturale. Bumbacul și mătasea sunt mai mereu preferate   deoarece nu irită pielea delicată.

Când vine vorba de alegerea culorii, se va șine cont în primul rând de sexul copilului. Astfel roz pentru fetițe și albastru pentru baieți sunt cele mai populare opțiuni. Ca și variante neutre putem menționa, alb, galben, bej sau gri. Culorile închise sunt de evitat, cel puțin dacă vorbim de un cadou.

Dacă vreți să faceți o surpriză simpatică, puteți opta pentru haine de nou născuți personalizate cu mesaje amuzante sau desene vesele. Sigur vor fi apreciate de către tinerii părinți.