Cum se face un papion

Cum se face un papion

Dă personalitate ţinutei tale, alegând să porţi un papion handmade

În ultima perioadă papionul – alternativa elegantă a cravatei – a devenit foarte popular, putând fi purtat nu doar la evenimentele sofisticate de tip black-tie, ci şi la ţinute casual sau urban.

Cum bărbaţii nu au la dispoziţie foarte multe accesorii care să îi ajute să îşi transforme ţinutele, papionul este o piesă de-a dreptul utilă în garderoba fiecărui bărbat.

Pentru a purta un papion există câteva reguli de bază care trebuie neapărat respectate:

  • pentru ţinutele de zi alege modele din bumbac, lână sau tweed, iar la ţinutele de seară, pentru un plus de rafinament poartă neapărat papioane din mătase fină, naturală.
  • optează pentru papioane cu imprimeuri sau bogat colorate doar dacă restul ţinutei este simplă.
  • nu asorta niciodată o cămaşă elegantă cu imprimeu cu un papion cu imprimeu. Ce e prea mult, strică!
  • ţine cont de proporţii pentru a face alegerea cea mai bună: regula generală este ca lăţimea papionului să nu depăşească niciodată lăţimea fetei.

Cum în ultima vreme reinventarea papioanelor s-a transformat în ceva fantastic şi plin de creativitate, şi pentru că nu întotdeauna ceea ce găseşti în magazine este pe gustul tău, de ce să nu iţi faci singuri papionul mult dorit? În plus, nici nu implică multă bătaie de cap.

Aşadar, cum se face un papion?

Partea cea mai importantă este materialul pe care urmează să îl alegi, deoarece acesta trebuie să transmită ceva. În funcţie de natura evenimntului vei opta pentru un material casual, precum bumbacul sau unul mai sofisticat pentru evenimentele formale, asemenea mătasei.

După ce ai făcut rost de material, mai ai nevoie de lipici, ace de siguranţă, ac pentru broşă sau o încheietoare cu panglică. După ce ai stabilit dimensiunea pe care vrei să o aibă papionul la final, taie un pătrat din materialul ales, impătureste-l în două şi coase-i marginile pe dos. În cazul în care vrei să ai un papion dublu repeta procedeul.

Din acelaşi material taie o fâşie lungă de 5 cm şi groasă de 4 cm, coase-i marginile şi apoi foloseşte-o pentru a o înfăşura în jurul papionului pe mijloc. Strânge foarte bine şi uneşte capetele fâşiei prin câteva cusături. Ca sistem de prindere poţi folosi un ac de siguranţă pe care să îl coşi pe spatele papionului, sau o panglica, la fel, cusută pentru a o putea fixa.

 

Cum se face un papion Cum se face un papion Cum se face un papion Cum se face un papion Cum se face un papion Cum se face un papion Cum se face un papion

Sursa fotografiilor: revista-atelierul.ro

Simplu, nu?

Poţi folosi aceste sfaturi pentru a crea un papion cu personalitate atât pentru tine însuţi cât şi pentru cineva drag.

Fii foarte atent ca acesta să fie realizat corect – papionul reprezintă detaliul perfect care poate defini întregul stil vestimentar!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *