Cum alegi primele hăinuțe pentru bebe

Cum alegi primele hăinuțe pentru bebe

De câte haine are nevoie un bebeluș? Cum aleg mărimea având în vedere ca nu știu cu exactitate ce înălțime o sa aibă bebe la naștere? Ce materiale să aleg?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care frământă viitorii părinți înainte de nașterea primului copil. Pentru că ultimul trimestru de sarcină trebuie să fie unul liniștit, îți venim în ajutor cu câteva sugestii și sfaturi în materie de alegerea pieselor vestimentare necesare unui nou-născut.

Cum alegi primele hăinuțe pentru bebe

Bumbac, bumbac și iar bumbac!

Primele hăinuțe ale bebelușului nu trebuie să aibă în compoziție materiale sintetice! Pielea nou născutului este extrem de sensibilă, iar materialele sintetice nu o lasă să respire și pot să creeze tot felul de alergii.

Materialul ideal pentru hainele bebelușului rămâne bumbacul. Pentru primele luni de viață ale bebelușului tău este extrem de important să te asiguri ca hăinuțele lui sunt fabricate exclusiv din bumbac.

Ce haine de bebe trebuie să cumperi

Alegerea hainelor practice pentru bebe este importantă pentru confortul lor. Cum vei schimba scutecele bebelușului de câteva ori pe zi, e bine să-i cauți hăinuțe cât mai simple. Un body bebe cu închidere laterală este varianta ideală atât pentru cel mic cât și pentru tine. Aceste body-uri bebe sunt extrem de practice, mai ales în primele luni de viață când capul bebelușului este încă moale.

Poți achiziționa și câteva perechi de salopete bebeluși pe care le poți combina ușor cu body-urile. Alege modele de salopete bebeluși care nu au aplicații sau alte accesorii care să incomodeze nou-născutul atunci când doarme.

În primele luni de viată achiziționează piese simple de tip body, salopetă, bluză, pantaloni, căciulita și șosete.

În funcție de anotimpul în care bebe vine pe lume, poți opta pentru un body bebe cu mânecă lungă în sezonul rece sau body cu mânecă scurtă în sezonul cald.

Nu te lăsa atrasă de aspect atunci când îi cumperi haine bebelușului. Cu atâtea modele drăgălașe disponibile pe piață, uneori este dificil sa faci diferența între îmbrăcămintea practică și piesele vestimentare fashion.

Ce mărimi poartă un nou-născut?

Ei bine, aici discuția poate să fie una extrem de lungă. Având în vedere că înălțimea și greutatea bebelușului o afli imediat după naștere, alegerea unor hăinuțe pe dimensiunea potrivită înainte de marele eveniment se poate dovedii a fi una dificilă. Cel mai recomandat e să cumperi haine în diferite mărimi, să păstrezi etichetele și să le întorci pe cele pe care nu le-ai folosit.

La naștere, lungimea bebelușului variază între 46 și 54 de centimetri. Ține cont de faptul că bebe crește rapid în primele luni de viață așa că te sfătuim să nu cumperi tot magazinul. Alege câteva piese esențiale precum body-uri pe diferite mărimi de 0+ luni, salopete de bebeluși din bumbac moale și câteva perechi de șosete.

Nu uita că în topul cadourilor pentru nou-născuți se află hăinuțele! Un număr foarte mare dintre prieteni o să îi ofere micuțului tău hăinuțe în dar.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *