Costum de ski dama – cum alegi echipamentul potrivit

Costum de ski dama - cum alegi echipamentul potrivit

Cum ştii să-ţi alegi cel mai bun costum de ski dama?

Pentru că iarna este încă în toi este momentul să profiţi de vremea perfectă pentru o tură de ski la munte. Schiatul în mijlocul naturii, respirând aerul proaspăt şi rece al iernii este activitatea preferată în această perioadă.

Dacă eşti încă la început sau plănuieşti să înveţi cum să îţi îmbunătăţeşti abilităţile pe pârtie trebuie să cercetezi domeniul pentru a ştii cum să îţi alegi un costum de ski perfect.

 

Nu te gândi că odată ce dispui de un pulover fleece, o geacă softshell şi o pereche de pantaloni este suficient. Trebuie să ştii cum să alegi articolele vestimentare pentru ski, în aşa fel încât acestea să fie confecţionate din materiale de calitate, durabile, şi să reziste la umezeală şi eventualelor căzături de pe pârtie.

Criterii de alegere a costumului de ski

Trebuie să începi cu elementele de bază. Vei avea nevoie de îmbrăcăminte de corp, uşoară, mulată, izolantă, respirabilă şi cu uscare rapidă. Urmează puloverul sau hanoracul din polartech sau fleece pe care trebuie să il porţi peste îmbrăcămintea de corp.

Rolul stratului intermediar este de a-ţi menţine corpul cald. Ai grijă însă să alegi materiale sintetice precum poliesterul sau polartechul  pentru o eliminare rapidă a umezelii. În schimb, nu trebuie nicidecum să optezi pentru elemente din bumbac, care, deşi confortabile, nu elimină umezeala şi îţi vor da o stare de discomfort pe tot parcursul distracţiei pe pârtie.

Un ultim strat însumează cele mai importante elemente ale costumaţiei de ski: jacheta şi pantaloni de ski dama. Jacheta este cheia în menţinerea căldurii optime pentru corpul tău. Asigură-te că aceasta este rezistentă la apă, izolantă, respirabilă şi că îţi permite libertatea de mişcare; este foarte important să te simţi confortabil.

Pantalon ski damă, de asemenea, trebuie să fie impermeabili, izolanţi şi suficient de lungi pentru a putea fi traşi în jos peste clăpari. Pantalonii trebuie să aibă cusături rezistente şi să fie suficient de durabili pentru a rezista la uzură. Este de preferat ca aceştia să fie cu unul sau două numere mai mari pentru a purta şi alte straturi pe dedesupt.

Costum de ski dama - cum alegi echipamentul potrivit

Pantaloni de ski damă

Nu trebuie să uităm nici de accesorii. Mănuşile, ochelarii, casca şi căciula joacă un rol important. Asemenea jachetei sau a pantalonilor, mănuşile trebuie să fie confecţionate dintr-un material impermeabil şi strânse pe încheietură pentru a împiedica zăpadă să intre în ele. Ochelarii îţi vor proteja privirea împotriva luminii puternice provenită de la zăpadă, a vântului şi împotriva eventualelor bucăţi de zăpadă desprinse în timpul schiatului. Căciula îţi va fi de mare ajutor pentru a-ţi proteja capul, iar aceasta nu  trebuie să fie foarte voluminoasă pentru a putea purta şi casca de ski, indispensabilă pentru a te proteja împotriva loviturilor puternice, a coliziunilor, şocurilor, frigului şi umidităţii.

Costum de ski dama - cum alegi echipamentul potrivit

Ochelari de soare Nevica Ski pentru barbati

 

Costum de ski dama - cum alegi echipamentul potrivit

Spyder Ultrafemme Ski Gloves

 

Mai există şi varianta unui costumu de ski dama întreg, asemenea unei salopete. Acest costum este mai practic deoarece nu va permite zăpezii să intre pe sub piele.

Atât un costum de ski barbati, cât pentru femei trebuie să respecte aceleaşi principii: să fie impermeabile şi bine izolate pentru a-ţi ţine de cald pe pârtie.

Cele mai bune costume de ski pentru femei

Femeile pot învesti într-un costum de ski de culoare albă pentru a fi în ton cu tendinţele acestui sezon. Deoarece geaca şi pantalonii pot fi achiziţionaţi separat, ai libertatea de a te exprima cromatic şi de a alege şi alte combinaţii de culori în cazul în care nu eşti adepta tinutelor all-white.

Costum de ski dama - cum alegi echipamentul potrivit

Rossignol Ski pants

Costum de ski dama - cum alegi echipamentul potrivit

Geaca ski calmar pentru femei

Costumul de ski pentru bărbaţi

Poţi fii cel mai cool pe pârtie alegând un costum de ski complet într-o nuanţă vie precum: verde, roşu, portocaliu sau albastru deschis. Nu numai că vei ieşi în evidentă pe pârtie dar vei fi şi mai uşor reperat de prietenii tăi în cazul în care vei avea parte de vreo căzătură.

Costum de ski dama - cum alegi echipamentul potrivit

Geaca de ski pentru barbati

Costum de ski dama - cum alegi echipamentul potrivit

Marmot ski pants

Acum că ştii ce trebuie să conţină un costum de ski complet nu îţi mai rămâne decât să mergi la cumpărături şi să începi să îţi exersezi aptitudinile de schior pe pârtie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *