Chiar dacă situația de moment nu este una foarte roz, asta nu înseamnă că nu puteți să aveți un ten sănătos, curat și îmbujorat.
Sunt multe femei care vizitează des saloanele cosmetice, unele datorită faptului că au probleme mai mult sau mai puțin grave, iar altele pentru un simplu moment de răsfăț. Faptul că acum nu puteți profita de servici profesionale pentru îngrijirea tenului trebuie să vă ambiționeze să vă formați o rutină sănătoasă care să salveze tenul pe termen lung.
Chiar dacă nu folosiți produse foarte scumpe, asta nu înseamnă că nu puteți avea rezultate foarte bune. Cheia sucesului stă în rigurozitate și consecvență, și nu se rezumă totul la brandul produsului sau prețul acestuia.
Cuprins
1. Curățare
Primul pas, și probabil cel mai important, este curățarea. Chiar dacă folosiți sau nu machiaj, este extrem de important ca tenul să fie curățat. Nu mergeți la culcare cu machiajul pe față chiar dacă sunteți foarte obosite. Este cea mai mare greșeală pe care o puteți face. Un ten care nu este curățat în mod corect va fi congestionat, deshidratat și va îmbătrâni mult mai repede.
Cea mai bună metodă de curățare este cea în doi pași, foarte populară in Korea. Primul pas constă în folosirea unui balsam sau ulei care topește practic tot machiajul. Se aplică pe pielea uscată și se masează bine după care se umezește puțin tenul . Balsamul se transformă într-un lapte care curăță perfect tenul. Pasul 2, este practic folosirea unui gel de spălare potrivit tipului de ten. Pentru persoanele cu ten normal sau uscat un gel hidratant, iar pentru cele cu ten gras sau mixt, un produs care conține acid salicilic care ajută la eliminarea impurităților.
2. Exfoliere
După curățare, exfolierea joacă un rol important în obținerea unui ten perfect luminos și tânăr. Chiar dacă exfolierea nu este neapărat pasul următor imediat dupa curățare, practicat regulat, vă ajută să aveți un ten curat și radiant.
Dar ce este exfolierea? Exfolierea este procesul de înlăturare a pielii moarte, a impurităților și a excesului de sebum prin diverse metode.
Există două tipuri principale de exfoliere fizică și chimică. Prima variantă este mult mai agresivă și în general nu este recomandată de către dermatologi. Cel mai des se recoamndă exfolierea chimică deoarece se poate adapta cerințelor tenului și este mult mai blână, nu cauzează leziuni la nivelul pielii. Cele mai cunoscute opțiuni sunt exfolianții AHA, BHA și PHA. Fiecare acționează diferit și targetează anumite probleme ale tenului.
- Dacă AHA „acizi alfa hidroxi”tratează la suprafață imperfecțiuni precum ridurile, acneea, petele maronii, iar dintre cele mai cunoscute amintim acidul lactic și acidul glicolic. În concentrații mici acestea pot fi adăugate cu succes în rutina zilnică sub form de toner, mască, serum etc, pe când în concentrații mari sunt folosiți doar în cabinetele medicilor sub forma de peelinguri chimice care dau rezultate spectaculoase.
- BHA „acid beta-hidroxi” cunoscut ca și acid salicilic, un derivat al aspirinei, este foarte des folosit în lupta împortiva punctelor negre. Spre deosebire de AHA, BHA penetrează mai adânc în piele și ajută la curățarea profundă a tenului. Un dezavantaj în folosirea lui este uscare excesivă a tenului, însă aceasta poate fi ținută sub control cu cremele potrivite.
- PHA „acizii poli-hidroxi”, mai puțin cunoscuți dar foarte eficienți, aceștia sunt foarte indicați în cazul tenurilor sensibile. Nu sunt des foarte marketați, însă pe etichete apar ca și gluconolactone și acid lactobionic.
3. Stimulare
Aici ne referim la stimularea producției de colagen, elastină pentru menținerea unui ten frumos și sănătos. Aici intră multe proceduri, de la simple masaje efectuate manual până la folosirea unor unelet mai sofisticate.
Dacă ar fi să investiți în aparate cosmetice, noi recomandăm să aruncați o privire la acestea.
- Aparatul pentru exfoliere și curățare cu ultrasunetele. acesta curăță blând și lasă pielea fină și catifelată. Prețul este unul modic, iar funcția de curățare nu este singura. Stimulează circulația sângelui și producția de colagen. În plus este și simplu de folosit.
- Tot la capitolul aparate ieftine dar foarte eficiente intră si electrodermul. Un aparat care ajută în lupta cu acneea, imperfecțiunile și riducirle fine. Vindecă, usucă, stimulează metabolismul și circulația sanguină având deasemenea un puternic efect antiseptic. Este foarte ușor de folosit, iar rezultatele se văd încă de la prima folosire.
- Dermarollerul sau mesopenul. Unelte care au revoluționat îngrijriea facială și nu numai. acestea funționnează pe principiul creării unor microleziuni care stimulează regenerarea celulelor, stimulează producția de colagen reușind să confere tenului un aspect luminos și mult mai tânăr. Acestea sunt des folosite pentru estomparea ridurilor și tratarea cicatricilor post acneice. Însă trebuiesc folosite cu mare grijă. Cel mai indicat ar fi să mergeți la un curs unde puteți învăța pas cu pas felul în care se face procedura pentru a profita la maxim de opțiunile pe care le oferă acest aparat.
De la aparate complicate la banalele rollere cu pietre jad și ventuze.
- Chiar dacă un roller nu este făcut din piatră jad veritabilă, folosirea acestuia în mod regulat ajută la menținerea unui tonus frumos, și stimularea circulației sanguine care ajută la regenerarea tenului.
- Ventuzele din silicon sunt tot mai des folosite atât pentru tratamentele corporale cât și pentru cele faciale. Acestea sunt foarte populare în drenajul limfatic devenit extrem de cunoscut în ultimii ani. Procedeul este unul simplu însă este esențial să urmăriții cu atenție pașii și ordinea în care sunt efectuați. Sunt multe tutoriale video care vă pot ajuta să obțineți rezultate foarte bune chiar și acasă. Prețul ventuzelor este unul mic, însă rezultatele pot fi foarte bune.
4. Calmare
Cel mai des, tenul este încercat de toate probleme zilnice, la fel ca și noi oamenii. Poluarea, stresul, lipsa de odihnă își spun cuvântul, iar tenul are de suferit. Pentru a avea un ten lipsit de stres, trebuie să folosiți produse care ajută la calmarea acestuia. Fie că vorbim de creme, serumuri, loțiuni tonice sau măști, ingredientele cheie sunt panthenolul, apa termală, niacinamida și centella asiatica. Sigur sunt mult mai multe, dar acestea au devenit foarte populare în ultima vreme și merită încercate datorită rezultatelor spectaculoase pe care le conferă.
5. Hidratare
Hidratarea este ultimul pas pe care noi în considerăm vital în obținerea unui ten frumos și luminos. Dacă tenul este curățat, exfoliat și hidratat corespunzător, puteți considera că ați reușit sa obțineți rezultate extrem de bune chiar și acasă. Mitul cum că tenul gras sau mixt nu are nevoie de hidratare este demult spulberat, de aceea acest pas nu trebuie sărit sub nicio formă. Seara este indicat să optăm pentru un serum cu ingrediente active care să targeteze problemele cu care ne luptă fie că sunt pete pigmentare, acnee, riduri, roșeață sau ten sensibil, după care aplicăm o cremă hidrantantă. Seara se poate merge și pe o textură mai densă, chiar o mască de noapte, pe când ziua este ideală o cremă cu texturată aerată, ușoară. Acidul hialuronic este foarte indicat pentru hidratarea pe timpul zilei însă trebuie folosit în mod corect. Este important ca acidul hialuronic să fie aplicat pe pielea umedă și nu pe pielea uscată. Altfel va avea un efect invers decât cel dorit.
Cel mai important! SPF zilnic
Nu uitați de crema cu protecție solară. Ziua, zilnic, vară și iarnă, trebuie să folosiți protecție solară pentru a preveni petele, ridurile dar și o îmbătrânire prematură a tenului. Cel mai indicat este să optați pentru creme care oferă atât protecție UVB și UVA cu SPF 30+ sau mai mare. Este esențial să va protejați tenul de soare, deoarece degeaba bifați toate celelalte puncte că nu veți avea parte de un ten tânăr și frumos.
Poate te mai interesează și următoarele articole:
Frumusețe de carantină. Trucuri WOW pentru un look fresh
În această perioadă în care toată lumea se confruntă cu efectele negative ale izolării impuse de epidemia de Coronavirus, este [...]
mart.
Fond de ten MAC
Oare să alegi un fond de ten MAC? Fondul de ten potrivit te poate ajuta să îţi evidenţiezi trăsăturile şi [...]
nov.
Fond de ten Dermacol – pentru un ten perfect
Dermacol este un brand prezenta acum pe buzele tutoror datorită popularității de care se bucură în ultimii ani. Însă puțini [...]
dec.
Look ca la salon! Cum să te vopsești corect acasă – sfaturi de la profesioniști
Traversăm o perioadă dificilă în care suntem nevoiți să ne petrecem tot timpul acasă, iar acest lucru reprezintă o nouă [...]
mart.
Fond de ten pentru ten mixt
Un produs esenţial pentru un ten de invidiat Fondul de ten reprezintă produsul care ar trebui să se regăsească în [...]
aug.
Cel mai bun fond de ten
Fondul de ten ne ajută să obșinem acel efect de ten perfect, fără cusur, iar când vine vorba de un [...]
iul.
Cremă pentru ten uscat
Ai tenul uscat? Iată cum îl îngrijești! Atunci când vorbim despre frumuseţe, vorbim desigur şi despre frumuseţea tenului. Un ten normal [...]
aug.
Cum îți alegi crema de corp
Hidratarea și întreținerea pielii reprezintă unul dintre cele mai importante procedee pentru a avea o piele frumoasă, delicată și sănătoasă. [...]
nov.
Cea mai bună cremă hidratantă pentru față
Hidratarea reprezintă arma secretă a femeilor care vor să îşi păstreze cât mai mult timp tenul tânăr şi sănătos. Însă, [...]
nov.